Financiële kubuszaken

Na drie weken genieten van natuur, cultuur, strand en lekker eten in de Malediven en Sri Lanka, zijn we weer thuis. Nagenietend zijn we alweer druk met onze Kubus. Vlak voor onze vakantie was het bestek gereed en tijdens onze vakantie hebben de architecten het naar vier aannemers gestuurd. Volgende week horen we wat deze aannemers denken hoeveel het bouwen van onze kubus moet gaan kosten. Spannend, want eigenlijk weten we op dit moment helemaal niet wat dit project ons uiteindelijk gaat kosten!

Deze week staan er ook twee financiële zaken op het programma: de taxatie en het hypotheekgesprek. Voor dat laatste hebben we het eerste nodig. De taxatie geeft aan hoeveel het huis ‘waard’ zou zijn als het af is en we het willen verkopen. Nu willen we het niet verkopen, sterker nog, het is nog lang niet af. Maar voor de hypotheekverstrekking is het belangrijk om dit te weten. En voor ons ook.

Hoe hoger de taxatiewaarde, hoe lager het Loan-to-Value (LTV) percentage wordt dat we moeten lenen. En hoe lager de LTV, hoe lager het rentepercentage. Dus dat scheelt elke maand euro’s! We hopen op een LTV van 80% en na de eerste indicatie van de taxatiewaarde, lijkt dat te lukken. Dat is fijn!

Vrijdag gaan we naar Triodos, voor het hypotheekgesprek. We zijn goed voorbereid en weten eigenlijk al precies welke lening we willen, maar misschien heeft de adviseur nog andere ideeën. En eind deze week loopt het bezwaartermijn ook af, en dat betekent dat de verkoop van de grond onherroepelijk is! Oftewel: weer een champagnemomentje! 🙂

2 thoughts on “Financiële kubuszaken”

  1. Hee Jasper en Tina, wanneer jullie de talrijke champagne-momenten drastisch terugbrengen naar normale proporties, dan kan het LTL- percentage ook drastisch naar benee.
    P&M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.