Gelukkig nieuwjaar!!

Allereerst wensen we je een heel gelukkig en gezond 2017!

2017: het jaar waarin we starten met de bouw van onze kubus. Het wordt een spannend jaar vinden wij. Helemaal als we denken aan alles wat er nog moet gebeuren voordat het zover is.

De laatste weken van  2016 en de eerste dagen van 2017 zijn we bezig geweest met heel veel verschillende onderdelen van het proces. Hier een korte impressie:

Definitief ontwerp. Onze architecten zijn nog druk bezig met de allerlaatste dingen in de tekeningen, en dan gaat het definitieve ontwerp (ook wel DO genoemd, heerlijk die afkortingen) naar de gemeente. Als dat is goedgekeurd, gaan we de bouwaanvraag indienen, hopelijk eind deze maand.

Buitenkant van de kubus. Met een mooi woord gevelbekleding genoemd. In de vorige blog hebben we al een en ander beschreven. Het plan was om een combinatie te maken van bakstenen of steenstrips en klikfels (een metaal). Nu bleek dat klikfels niet geschikt was voor de constructie. Dus zijn de architecten op zoek gegaan naar een alternatief. Eerst was het even wennen voor ons, maar nu vinden we het heel mooi. En de kleuren? Rood gemêleerde baksteen gecombineerd met metallic-grijs metaal. Gelukkig! Een keuze gemaakt. Nu nog kiezen uit 1001 verschillende rode bakstenen vrees ik…

Offertes. We hebben over verschillende dingen offertes ontvangen: trappen, warmtepomp en kozijnen. Het opvallendste hierin was dat geen enkele offerte aansluit bij de begroting! En dat bedoel ik niet positief. Die onderhandelingen gaan dus starten. Goed voornemen voor dit jaar.

Hypotheken. We zijn, ook gezien de offertes, maar eens gaan kijken naar verschillende hypotheken. We zijn erachter gekomen dat het nog best eens gunstig kan zijn om meer zonnepanelen te plaatsen, waardoor we bijvoorbeeld rentekorting kunnen krijgen op een duurzame hypotheek bij Triodos. Die investeringen kunnen we dus terugverdienen. Kijk, dat is goed nieuws!

Licht- en elektraplan. We hadden een fantastisch lichtplan bedacht, met overal inbouwspotjes (hanglampen wordt ‘m sowieso  niet, aangezien Jasper zijn hoofd daaraan stoot haha!), voldoende stopcontacten, geweldige schakelaars en loze leidingen voor onze toekomstige Tesla. Echt een masterplan waar we enorm trots op waren (en zijn). Totdat we de prijsindicatie kregen. Het is nog steeds een geweldig plan, met iets minder schakelaars, spotjes en stopcontacten 🙂

Kortom, we zijn dit jaar goed begonnen en kijken met enorm veel plezier terug op 2016, toen we onze handtekening zetten onder de optieovereenkomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.